Ingen ridning =(

Jag var jättetaggad inför dagens ridpass. Skulle motionera mitt vilddjur på banan och få hjälp av Eva.
Jag har juh råkat anmäla mig till Lenhovda 12/9! En LB:3 ska vi rida då.
vå veckor kvar och av den tiden är jag i  Stockholm fem dagar. Uppladdningen inför tävlingen blir en vila, toppenbra! ;o)

Iaf. När jag kom till stallet idag vräkte regnet ner. Banan som tål ungefär hur mycket vatten som helst stod under vatten och Ettan var genomsur. Alltså blöt, humöret var det inget fel på!

Eva skulle iväg och träna senare på em och då ha dressyrsadeln med sig. Så Ettan hann inte torka tillräckligt innan det var för sent att hinna rida.
Pysslade lite extra med henne istället, ryckte man och smörjde träns. Tvättade även benskydd och shabrak.

Efter stallet gav jag och syster oss ut på en springtur, som uppladdning inför Tjejmilen nästa helg. Vi valde en stig som 12 km som är utmärkt med små skyltar. Man kan dock undra vem stigen var anpassad för. De första kilometrarna var på små smala rådjursstiger med fullt av rötter och stenar. En gång trillade jag och en gång trampade jag snett.
När vi kommit halvvägs gav mitt ständiga skoskav sig tillkänna och vi gick den sista biten hem. Vi kortade ner rundan så den blev kanske 8-9 km, men det tycker jag ända var bra jobbat! Vi sprang kanske halva den sträckan.

Nästa helg är det alltså dags för Tjejmilen i Stockholm. Man kan juh undra hur det ska gå...



Med Tjejmilen-tröjan. Ridning är juh också träning! =)

Jag är med å tävlar!

Nu är det dags för mig att vara med i en tävling igen!



Klicka här för att komma till tävlingen

Energin har hon kvar!

Japp, Ettans eneri är det inte brist på!
När jag red onsdag och fredag förra veckan hade hon så mycket spring i benen så hon hade svårt att koncentrera sig, iaf. i skritten.
Däremot på lektionen på torsdagen var hon lagom pigg, så det passade nog ryttaren bra.

I söndags red Jessica och fick även hon känna på en Ariette med massvis av spring i benen!

Idag tog vi ett förbränningspass i skogen med mycket trav och galopp. Trots att det blåste och var busigt väder vågade Ettan gå över vattnet själv så vi kunde rida på andra sidan.
Lät Ettan få sträcka ut i galoppen och hon blev jättenöjd! Så häftigt att verkligen känna varenda en av hästens rörelser när de får ta i.
Både jag och Ettan var nog lika nöjda med en riktig skogstur.
Med tanke på att Stoll ömmar har det mest blivit skritt ut och sen jobb på banan.

På torsdag är det dags för Jessica att trimma Ettan igen. med största sannolikhet lär väl Ettan vara lika pigg då!

Jag fattar inte varifrån all energi kommer! Gräset har juh börjat tappa i energi och hon äter inget annat. Inget hö och inget kraftfoder. Man skulle kunna tro att hon äter 10 kg havre om dagen!

Massor med energi!

Idag var Ettan ett litet energiknippe!
Vi började med en skrittur ut genom byn ihop med Stoll som tränade igår och skulle få en lugn dag idag. Ettan pinnade på med sina största steg så Stoll fick nästan kämpa för att hänga med.

Väl tillbaka var det dags för en genomkörare på banan. Ettan var fortfarande lika pigg och efter lite jogg var det lika bra att börja galoppera för att få bort lite energi så vi kunde hitta ett bra jobbläge.
Och vilket läge vi hittade!
Det var ett av de roligaste ridpassen på länge! Ettan hade sån tryck i galoppen och var lätt att både samla och öka.
I galopp tränade vi på enkla byten, förvänd och 10-metersvolter. I trav blev det sluta, skänkelvikning och 8-metersvolter.
Tränade även mycket övergångar mellan gångarterna + lite halter och ryggningar.

Ettan hade fortfarande massor med energi kvar när vi slutade och hade nog kunnat gå en bra stund till. Men hon hade nog inte kunnat röra sig imorgon då!

Imorgon ska Eva ha lektion där en ryttare lånar Ettan. På fredag rider jag igen och på söndag ska Jessica rida. =)

Hoppning & nya skor

I torsdags var det som sagt dags för mig och Ettan att hoppa!
Efter en uppvärmning och trav över bommar var det dags!
Vi hoppade ett rättuppstående på ca 50-60 cm några gånger från båda hållen, totalt 5 språng tror jag. Kom in i trav med travbom som hjälp.

Vi kom över varje gång, men det var först sista språnget som blev ett riktigt språng.
Det märktes att det var galet längesen både för mig och Ettan!
Både var lite osäkra och behövde stöd från den andra, men vi hade inte mycket stöd att ge!

När Ettan löshoppar blir hon alldeles vild och speedar runt på banan. Nu var hon snarare lite avvaktande och väntade på signaler från mig. Klok häst!

Igår kom hovlagaren, vilket var välbehövligt! Skorna hade då suttit 8 veckor, vilket är helt sanslöst! Ettan har nog aldrig gått 8 veckor innan mellan skoningarna! Det var iof. lite för länge. Hade hoppats på att få en tid förra veckan, men det gick inte.
Nu är hon iaf. fin i fötterna igen och jag behöver inte vara orolig för elaka sömmar eller lösa skor. Skönt!

Ikväll är det JO-träningar hos Eva och jag ska dit och titta. =)

Hoppning

Jag har juh helt glömt bort att berätta om ridpasset häromdagen!
Efter en skrittur ut gick vi in på banan för att jobba. Ettan kändes fin och lösgjord redan från början och vi fick till ett alldeles fantastiskt ridpass! Troligen det bästa sedan innan sommaren!
Den förvända galoppen satt perfekt och var inte minsta fyrtaktig! Red mycket övergångar mellan skritt & trav, skritt & galopp och trav & galopp. Fick verkligen till dem bra, så roligt!

Igår var planen att rida, men jag var så vansinnigt trött så jag hängde istället med Eva när Stolle skulle på hoppträning. Han har inte hoppat på 4 månader, men var riktigt duktig! Fick hoppa bana utomhus och har tyckte det var jättekul!

Ska rida ikväll istället och kanske t.o.m. hoppa Ettan! Helt galet! Jag har inte hoppat sen jag red på ridskola! (så det är väl snart 10 år sen jag hoppade...)

Tävling?

Satt och tittade runt bland höstens tävlingar häromdagen. Hade tänkt mig nån tävling med kort bana för att rida en LB och ev. LA:1. Men hittade inte en enda tävling på kort bana.
Har börjat överväga på att rida på lång bana ändå, fast jag egentligen tycker det blir för mycket att hålla reda på.

Blir det så är det antagligen tävlingen i Växjö 26/9 vi kommer att åka till och rida en LB:3.
Förhoppningen är juh att jag ska komma ihåg och rida inne på banan och inte bara åka runt. Om man lär sig mer från gång till gång borde det juh bli bättre än Värnamo iaf! =)

I fredags var vi ute en skrittur med lite trav i skogen och klättrade, innan vi gick tillbaka till banan för att trimma hästarna. Hade inga sporrar som omväxling. I skogen går det juh bra, men man får kämpa rätt bra på banan utan. Blev ändå rätt nöjd, hade ändå stor nytta av passet på banan gången tidigare och Ettan var rätt fin i sidorna. Fick till fina fattningar från skritt som jag blev nöjd med!

Igår var jag ute och håller som bäst på att återhämta mig nu! Ska till stallet ikväll. Får se om det blir skogen eller banan. Lill-Stoll går barfota bak och har nu efter massvis med veckor  börjat ömma, så det blir nog en skrittur ut och sen banan.



Jag & Ettan i Värnamo 30/5

Jag är med å tävlar!

Nu är jag med och tävlar igen, denna gången om ett par Tretorn-stövlar från Lovicious


Lektionshäst

I söndags agerade juh Ettan lektionshäst. Själv var jag och jobbade och kunde tyvärr inte titta.
Lektionen hade iaf. gått bra. När piloten gjorde rätt gjorde även Ettan rätt och var klok, men gick inte i rätt form utan gick med mycket underhals.

Igår var planen att vi skulle ridit ut, men banan var så perfekt i underlaget så det blev ett pass där. Att Ettan fått gå i fri form märktes och jag fick en hel del att bita i för att få henne att släppa efter och sluta spänna underhalsen. Hon ville först springa in i övergångarna till trav och galopp, men efter ett tag blev de igen som jag vill ha dem.
Vi red mycket skrittarbete med fram- och bakdelsvändningar, skänkelvikning, öppna & sluta. Red en del förvänd galopp med några övergångar till skritt. Även de tog en stund att få till, i början blev det travsteg emellan och det kändes som jag behövde vara så brysk i avsaktningarna.

Jag fick igenom det jag behövde och tillslut var Ettan sådär mjuk och fin att rida igen!
Eva var dock än mer nöjd med passet på Stolle, som var det bästa på länge. Igår var han återigen mer sitt gamla jag. Härligt!

Ikväll har jag varit på Tyrolen och fikat och tittat på bilar & motorcyklar. När jag kom hem sprang jag en runda och nu sitter jag här nyduschad och känner mig nöjd. =)

Imorgon blir det the Ark på Stortorget. Roligt!

RSS 2.0