Nöjd även idag!

Idag har jag varit en riktig hurtbulle!
Cyklade hem till mamma & pappa (2 km) för att äta lunch, cyklade sedan hem för att fixa det sista inför Sunes kalas. Där blev det kakor och glasstårta. =)
Efter kalaset åkte jag till stallet och red 30 minuter. Direkt efter jag kom hem tog jag på springaskorna och sprang en runda. Nu känner jag mig rätt belåten! =)

Ridpasset idag gick bra. Målet var ett kort pass om det kändes bra. Red på gräset där jag mest travade i lättridning för att få Ettan rund och fin. Tog små pauser i skritt där jag gjorde lite framdelsvändningar och några bakdelsvändningar. När jag var nöjd tog vi en avskrittningstur ut i skogen.
Eva hade tjuvtittat på oss genom fönstret när jag red och tyckte också att Ettan såg fin ut. Kul! =)
Vad det än var som Ettan hade för sig i veckan kan man ana att det är borta och att hon är sig själv igen!

Jag hade velat ha en lite regnskur nu så banan blir fin så vi kan jobba lite mer!

Så nöjd!

Midsommar firades i Hjortsberga igår hos Björn & Linda. Tack alla som var med för en fantastiskt trevlig dag!

Idag åkte jag till Jessica för att sola lite innan vi åkte till stallet. Ettan kändes väldigt positiv idag och inte alls så fånig och fjantig som hon varit i veckan (bara lite sådana tendenser kvar).
I skritten ute i skogen började jag få henne riktigt fin, så efter skogsturen tog jag lite skrittjobb på gräset bara för att checka av. Hon var helt sig själv igen, samarbetsvillig och positiv. Såå härligt!
Var så nöjd när jag åkte från stallet! Det är så tråkigt när man åker därifrån och ridpasset inte gick bra.

Imorgon ska jag försöka åka till stallet på morgonen om jag vaknar i tid. Sen på eftermiddagen har Sune 4-årskalas!



Sune leker kurragömma!

Pigg, men mer kontrollerad

Idag hade jag aningen bättre läge när jag red.
Fast dagen började med att jag blev superirriterad på Ettan som vägrade komma till mig när jag skulle ta in henne från hagen. Trots att Stolle hade gått in och Oden bytt till annan hage ville hon inte komma. En morot kunde inte heller locka henne, så jag fick snällt ta in Oden. Först då passade det damen att följa med in.

Vi började med en tur ut i skogen på ca 20 minuter med skritt och trav. Även om jag inte fick henne att gå i form var tempot bdetydligt mer sanast och lagom jämfört med de senaste dagarna.
När vi kom tillbaka fortsatte jag att jobba henne på gräset. I skritten ville hon inte lossna helt, men hon travade fint i en låg och avslappnad form. Ett steg i rätt riktning!

Det är så himla svårt att veta när hon är såhär stel som hon varit nu några dagar om det är något jag ska jobba med för att få igenom, eller om hon känner av nåt i kroppen som måste få gå över. Ettan är juh en häst som verkligen känner efter, så jag ska kanske ta nåt pass till innan jag kräver att hon ska vara där hon brukar.

Imorgon blir det nog en tur ut i skogen för oss, hoppas vi båda kan få njuta av den!


4-åring?

Igår fick Ettan nya skor, de gamla bakskorna hade börjat sitta riktigt löst. Nu hoppas vi att de nya ska sitta mer än 6 veckor!

Idag var jag & Ettan ute i skogen. Trots att hon gårr på gräs under natten var hon lika galet pigg som hon var i helgen.
Hon betedde sig värre än en nervös 4-åring i skogen och skyggade för stenar och stockar. När jag försökte sätta press på henne att gå i form blev hon istället alldeles stissig och tog bara skänkeln som framåtdrivande. I skritten (som gick i raketfart) ville hon bara börja trava och i traven ville hon bara öka tempot. Jag hade dessutom jättemycket i handen, vilket jag inte gillar alls. Ettan är egentligen väldigt fin i munnen, men inte idag. Försökte jag släppa lite så ökade hon bara farten. Knäppa häst!

Hon kändes lika pigg efter 50 minuter i skogen med mycket trav och galopp, men var alldeles svettig!
Imorgon tänkte jag mig en kombination av skogstur och sen lösgörande jobb på gräset. Känns hon fik får det bli ett rätt kort pass, är hon inte fin blir det till att rida tills jag är nöjd...

I början av vintern var hon sådär galet pigg i några veckor när hon snarare kändes som en galopphäst än en dressyrhäst. Det verkar som att galopphästen har kommit tillbaka. Jag kliade mig i huvudet då och visste inte riktigt vad jag skulle göra med henne. Nu är det samma sak!



Vildhästen...

Michael Jackson

Här kommer ett inlägg som inte handlar om hästar.

Såg ni This is it på trean igår? Jisses vad bra det var! Många var juh kritiska inför hans sista spelningar, men efter att ha tittat på detta kan jag med säkerhet säga att han hade verkligen lyckats! Man hörde också vilken röst han hade, den lät lika bra live som den gör inspelat!
Man kan säga vad man vill om Michel och vad han gjort eller inte gjort utanför musiken. Men när det kommer till just musiken är han den största! King of pop helt enkelt. 

Om ni inte redan märkt det är jag ett stort Michael Jackson-fan, och blev helt förfärad förra året när jag såg löpsedlarna om att han var död. Såg dem när jag vari Malmö påväg mot stationen efter att ha sovit hos Therese. 

Nyligen röstades en Topp 1000 fram på Mix Megapol. Vilken låt som kom etta? Billie Jean såklart!

Pigg häst!

Både igår och idag har Ettan varit riktigt pigg. Tyvärr har det även inneburit att hon varit rätt okoncentrerad. Hon har liksom haft för mycket spring i kroppen för att kunna slappna av och göra det hon ska.

Igår tänkte jag ta ett pass på gräset för att slippa allt damm på banan. det gick väl sådär bra. Ettan kunde inte skritta långsammare än ökad skritt (hennes skritt är stor i vanliga fall!), så att försöka sig på framdels- och bakdelsvändningar kändes rätt lönlöst. Tänkte att om jag travar lite så blir hon av med den väsrta energin och kan koncentrera sig, men det gjorde inte mycket nytta. Halva volterna gick hon ställd inåt och halva var hon ställd utåt för att spana mot grannstugan. Så dök grannarna upp och jag fick ta mig till banan iaf.
Det enda som gjorde henne riktigt lydig var enkla byten. Det fick helt enkelt bli väldigt mycket galopp - skritt - galopp - skritt o.s.v.
Trots att hon nästan skummade på halsen när jag ridit kändes hon fortfarande lika pigg.

I natt hade det regnat, så banan var perfekt vattnad. Tänkte att hon kanske skulle vara lite mindre pigg idag, efter att ha gått på gräs hela natten till skillnad från föra förra passet. Men hon var ungefär lika pigg som igår. Jag fick väl ungefär halva hennes koncentration, resten använde hon till allt utanför banan.
Idag blev det mer travjobb och fokus på att å med henne in i volterna. Till min förvåning funkade det bättre i vänstervarvet än höger!
Märkte iof. redan häromdagen när vi red i skogen att hon var stel åt höger, vilket fortfarande sitter kvar lite. I skritt märks det inte mycket, mest i trav och mindre i galopp.

Man får väl iof. inte klaga när ens 18-åriga häst som går på bete är pigg, men lite mer koncentration skadar inte! =)

Imorgon kommer hovis. Hade bokat tid med honom nästa vecka, men den ena bakskon har blivit lös så det får bli samtidigt som han var inbokad till Oden imorgon.

det verkar bli väldigt fint väder i veckan! Skönt!
Enda nackdelen är att banan kommer bli snustorr och damma nåt makalöst, så det får bli skogsturer och nåt litet pass på gräset i veckan.

Hästvakt

I onsdags begav jag & Eva oss ut på en tur ut i skogen med de små liven. Som tur är blåste det lite, så vi slapp mygg & knott! Det blev rätt mycket trav och lite galopp. Det behövdes, för Ettan ser ut som om hon har minst 4 förlisar i magen! Hon är så tjock!

Hästarna går på gräs ungefär halva dygnet, men när de är där lyfter Ettan inte huvudet från marken. Hon äter konstant!

Imorgon åker Eva iväg på semester och jag ska vara hästvakt, ihop med Jessica.
Får passa på då att rida ordentligt så att Ettans mage kanske kan minska något!

Ullared

I fredags åkte jag och mamma till Ullared för en dagsutflykt och förhoppningar om att göra stora fynd. Eller iaf. att köpa en massa bra-å-ha-saker.

Köpte faktiskt ingenting till Ariette, förutom ett flugspray. Hoppas det funkar bra!
Till mig själv köpte jag två t-shirts i funktionsmaterial, två långärmade ridtröjor och ett par mjukisbyxor. Å så en hel hög med underkläder, schampo, deo å allt sånt man alltid köper en massa av.
I skoaffären utanför hittade jag ett par Vagabond-tygskor för ynkliga 149:-! Alldeles jätterosa är skorna, fint!

I söndags vad jag och Eva ute på ett rejält pass i skogen. 1 timme & 20 minuter var vi ute. Vi red genom byn och över vattnet, båda hästarna var så nöjda!
Blev galet imponerad av Ettan som gick först över vattnet och inte ens stannade upp! I vanliga fall måste alltid Stoll gå först, för hon vägrar.
Söta häst! När hon väl bestämt sig för något finns det inga problem i världen!

Dålig!

Nu har jag vart sådär dålig ett tag på att uppdatera. Ska försöka bättra mig!

Ettan fick en lite micro-sommarvila torsdag-söndag. I måndags red Jessica ut på Ettan, igår och idag har jag varit på banan.

Igår gick det ganska bra redan från start. Det kändes att hon inte hade blivit jobbad på några dagar, men med lite förvänd galopp blev hon lösgjord och fin. Trots att det inte var någon sol igår svettades Ettan så hon nästan skummade på halsen! Hon är så söt, i börkan av passet var hon så där gå-på-bete-seg", men efterhand som hon blev lösgjord kom energin mer och mer!

Idag hade jag ett helt annat läge, som jag inte riktigt kände igen. Hon var så himla styv i kroppen. Inte bara i sidorna utan verkligen hela kroppen och underhalsen var starkare än någonsin. I början kändes det som att ingenting hjälpte, jag försökte med lite ben, mycket ben, mycket röst, ingen röst, stilla hand, rörlig hand, med spö och utan spö. Även idag var det galoppen som fich henne hyfsat lösgjord. Framförallt övergångarna från galopp till skritt och förvänd galopp.
Hon hade otroligt fin balans i den förvända och övergångarna till skritt gick bra!
I traven jobbade jag mycket med småvolter, och framförallt i vänstervarvet där jag lätt tappar formen. Jag har nog kommit på hur jag ska få med henne till vänster, det lyckas iaf. de flesta gångerna! Jag får ta ett tydligt tygeltag i vänstertygeln för att ta med henne in i volten och sedan använda mycket ytterskänkel och ha den rätt långt fram. Annars åker bogen och och varje ben går på varsitt voltspår.

Framförallt var hon fin när jag travade av och la ner henne. DÅ äntligen hade spänningarna i henne försvunnit.
Skönt att känna att man kan få en bra känsla trots att passrt börjar som det gjorde idag!

Imorgon och fredag blir det vila för Ettan. Imorgon ska jag äta med en kompis och på fredag ska jag till Ullared. I helgen ska vi dock ut i skogen!

Tänkte bjuda på en urful bild Jessica lyckades få på oss i Värnamo. Jag ser ut som det är första gången jag sitter på en häst, men jag bjuder på det! =)



Och för att avsluta tänkte jag bjuda på en bild på min syster från hennes bröllop. Inte konstigt att jag blivit som jag blivit...


Bilder från tävlingen

Här kommer några bilder från tävlingen förra helgen. Bilderna inne från ridhuset blev så dåliga, så det blir bara bilder från framridningen.










Skogstur

Igår tog vi oss ut påen skön skogstur. Ettan var så nöjd med att få komma ut i skogen så hon var mindre fånig än vanligt genom byn.
Efterhand som vi red blev hon piggare och piggare! Söta häst!
Det var rätt mycket djur i skogen, så vi travade ganska mycket för att slippa ifrån dem. Var även i klätterbacken en runda, Ettan frustade på och gick med stora steg upp!
Påväg hem tog vi en del galopp också, mysigt!

Det var verkligen en nöjd häst efteråt!

Efter ridpasset släppte jag ut Ettan ihop med pojkarna för hennes första natt ute. De har gått nu på första sommarhagen som de betat ner helt, så igårkväll släppte vi dem på mellanhagen där det fanns gräs för dem att äta. På morgonen idag skulle Eva släppa dem igen på första hagen, så de inte börjar rulla fram.

Idag ska jag jobba hela dagen, sen åker jag till Norrköping på fredag och kommer hem södnag kväll.
Bestämde i tisdags att Ettan kanske inte behöver den här första sommarvilan ändå, men nu när jag måste åka iväg får det bli det iallafall.

Träning

Idag ska Eva & Ettan träna för JO. Stoll har varit utan sko i helgen och inte kunnat ridas, så han är inte tillräckligt igång för att följa med. Jag tror att han fick på skon igår, men helt säker är jag inte.

Jag ska iaf. agera hästskötare och vara stolt över Ettan som kommer att kämpa på!
Skönt när jag "glömde ort" att rida i söndags att hon verkligen får ett riktigt pass idag. Sen måste vi ut på långtur i skogen nästa gång!

Tänkte rida fram till helgen, sen ska Ettan få första delen av sin sommarvila. Tänkte dela upp vilan på två omgångar, en nu och en i samband med vaccination i slutet av juli.
Tänkte mig att hon skulle få vila helt ca 1,5 vecka och därefter ta nån lugn tur i skogen innan vi är igång igen.
Då hinner hon få koppla av men inte så att hon hinner bli jättetjock!
Ettan är juh ändå en häst som trivs väldigt bra med att vara igång och jobba, så det kan bli lagom med två mindre viloperioder!

RSS 2.0