Hö!

Imorgon ska vi bege oss iväg för att hämta hö, förhoppningsvis är det sista lasset innan sommaren!

Ridbanan är harvad och imorgon ska jag vara där! Ettan gillar verkligen sin bana och har nog längtat lika mycket som jag!
Hon är juh en arbetsmyra som inte har några rpoblem alls med att gå på banan flera dagar i sträck.
I höstas hade vi t.o.m. tillfällen när jag red ut för att hon skulle få en skön dag, men hon gick och ålade fram och trivdes inte. När vi vände hemåt och gick in på banan istället blev hon supernöjd! =)

Stannade på Börjes idag och köpte ett regntäcke till Stoll, har har juh bara ett fodrat och det är lite varmt nu!
Det är så smidigt att ha Börjes på nära håll!
Tycker deras täcken är bra, och priset är juh bra det också! =)

Snart snart snart!

Åh!
Ridbanan har torkat upp och ska harvas imorgon. Sen är den ridbar!!!
Stackars hästar kommer väl bli alldeles överarbetade p.g.a. ryttarnas längtan efter banan! ;o)

Det är sååå skönt med sommaritd! Var ute och red ihop med Eva efter jobbet idag och vi behövde inte fundera ens på hur länge vi kunde vara ute innan det blev mörkt!
Travade ocj galopperade en del. När vi galopperade med Ettan först i hennes tempo gick hon fint! Men i stolles snabbare tempo hinner hon inte med i rätt form!

Har ridit rätt mycket utan sporrar på sistonde, det har funkat riktigt bra!
Ettan har alltid blivit riden med sporrar, så jag tänkte vara utan dem när jag kan, så att jag kan få bra reaktioner av dem när de är på.

efter ridningen var jag så flitig så jag fixade och organiserade i sadelkammaren. Fint blev det! Nu är det dags att tvätta vintertäckena och styva undan dem och filtarna! Det kommer bli så mycket plats!
Från början när stallet byggdes var det bara Ettan som hade mycket saker. Riana hade en sadel och nåt täcke bara. 
Nu är det däremot tre hästar (och ryttare!) som alla har massa utrustning. Då gäller det att hålla ordning!

Deklarationen har kommit!

Idag kom deklarationen och det är juh alltid lika spännande att se hur mycket pengar jag ska få tillbaka. Vet att jag betalar för mycket i skatt (får massa pengar tillbaka varje år!) men trivs rätt bra med det. Gillar att få en hel hög med pengar lagom till sommaren!

Nu är jag i full gång med att planera vad jagska köpa till Ariette för pengarna. =)



Vackra Ettan i Falkenberg 2007

Sommartider hej hej!

Nu är det sommartid! =)
Banan har bara några få små snöhögar kvar, så blir det inte ihållande regn i veckan så är den nog redo för hästar till helgen! Helt underbart!

Idag hade jag lugnat ner mig lite efter Ettans beteende under tvätten igår, och idag var hon söt som vanligt! Vi red igenom byn med Eva & Stoll.
Ettan gick riktigt fint i traven, i en rund låg form som jobbar bort underhalsen. Kunde t.o.m. länga tygeln lite så att hon kunde stretcha halsen mer. Annars får man ha rätt korta tyglar i skogen för att hon går med huvudet högt och letar spöken.
Travade även lite på asfaltvägen, så att de fick stärka benen. Funkade jättebra!

Söt-Ettan! Tur att det bara är undantag när hon beter sig som en fjant! Annars är hon världens bästa!

Knäpphäst!

Åh! För det mesta tycker jag att Ariette är världens gosigaste och sötaste häst som finns. Men sen finns dagar som idag, när jag helst hade velat slå en klubba i huvudet eller nåt på henne.
Planen var juh att tvätta. Bra att passa på när det är lite varmt!

Och tvätt blev det, även om den kanske inte blev helt 100 procentig. Anledningen är att Ettan avskyr att vara ensam i stallet (hon är juh bara 18 år...), så hon hoppar fram och tillbaka i gången och viftar med framhovarna. Jag hoppade efter med svampen i högsta hugg!
Ettan älskar egentligen att bli tvättad, men idag njöt hon inte ett dugg! Hon ville inte vara själv!
Min taktik för att få henne att stå still varierade mellan att ignorera henne eller skrika på henne. Inget funkade vidare bra...

Aja, nu är hon lite renare än innan iaf. Det var alldeles brunt vatten som rann från henne! En tvätt till eller två så är hon nog ren sen! =)

Nu ska jag påbörja förderedelserna inför kvällen. Då ska vi till Grace. =)

Lovely!

Åh! Nu är det vår! På riktigt!

Jag var i stallet på förmiddagen för att rida. Det var så varmt så jag var utan både långkalsonger och jacka och ändå svettades jag! Även Ettan var svettig efter ridpasset, vilket inte hänt sedan hon blev klippt!

Vi galopperade rätt mycket (iaf. om man jämför med hur lite det blivit under vintern) och lyckades hålla ett ganska kontrollerat tempo i en ganska kontrollerad arbetsform. Härligt!

Det verkar dock som att våren tar en paus några dagar nu, iaf. här i småland. Imorgon verkar det bli halvkallt och regn hela dagen. Ettan får nog vila då. Vi undviker helst regn om vi kan! =)

Snälla mamma!

Manna hade köpt en bok till mig idag i förtidig namnsdagspresent (har namnsdag 26/4).
På den lilla lappen hade hon skrivit "Grattis mamma på namnsdagen önskar dina djur". Mina djur är juh först och främst Sune, min bortskämda, gosiga och pratglada katt, sen såklart Ariette och sist och minst alla fiskar i akvariet. Fast de är juh nästan Sunes husdjur!

Boken jag fick heter jurdoktorn Häst, som på ett enkelt sätt beskriver de vanligaste sjukdomarna och åkommor som hästar kan råka ut för, men en smidig skala hur akuta de olika sakerna är.
Ariette har juh alltid (peppar peppar) varit en väldigt frisk häst, så hältor t.ex. kan jag absolut ingenting om! Hon har haft problem med luftrören, men det hålls i shack av att vattna allt hö och kraftfoder, ha mycket öpet i stallet, vattna innan man sopar och låta henne vara ute mycket.
Saker som varenda häst mår bra av, inte bara de med luftvägsbesvär!


Ändrade planer

Det blir ingen tur till ridhuset imorgon, tyvärr! Åkte på att jobba istället.
Så jag ändrade om i planerna idag och åkte till stallet för att hinna rida innan Benny kom. Skogsvägen vi red på var snöfri och mjuk! Red vägen fram och tillbaka några gånger i trav och lite galopp.
Ettan hade två lägen idag, antingen koncentrerad och väldigt fin, eller springig och okoncentrerad. Hon växlade flitigt mellan de båda lägena.

Vädret var verkligen inte på vår sida, det blåste halv storm och regnade. Det kändes verkligen som oktober-väder! Fast när vi väl var i skogen var det helt okej, det blåste inte så mycket där.

ettan var på sitt allra bästa humör idag. Fast hon var själv inne var hon avlappnad och på gott humör. Det är inte så vanligt. Hon vill oftast ha moraliskt stöd när hon är inne. Haha, hon är juh bara 18 år, inte så lätt att vara själv!

Benny kom och skodde om bak, så nu är hon fin i alla fötter och snösulorna är kastade. =)
Vi passade även på att rycka Ettans man lite. Hon gillar inte det överhuvudtaget, så det är inte helt lätt! Det jobbiga är att det är en fix idé hon har, manen lossnar superlätt och det gör inte ens ont på henne.
Men om man ska tro hennes beteende så håller vi på att ha ihjäl henne... Knashäst!

Paus

Efter att ha ridit freddag, lördag & söndag fick Ettan (och jag!) en paus från varandra idag.
Istället hängde jag med Eva till Blädinge för att titta när hon och Stoll tränade för Jan-Ove.

Stolle hoppade omkring en del innan passet, men sen var han väldigt fin! Han och Ettan har helt olika kroppsbyggnader, vilket gör dem väldigt olika vid ridning. Stolle har längre hals och kropp över huvud taget och går naturligt med mer resning.
Eftersom Ettan är så kort i kropp och hals får hon kämpa mycket med saker som är lättare för honom.

Imorgon kommer farbror Benny för att ta sig an bakhovarna. Framhovarna gjorde han iordning förra veckan när han satte på tappskorna. På onsdag ska vi till Kängshult! Helt fantastiskt vad vi har varit mycket i ridhus denna vintern! Hoppas jag får samma fina känsla och samarbetsvilliga och positiva häst som hon varit de senaste gångerna!
Ettan är iof. en arbetsmyra utan dess like, så det ska mycket till för att hon inte ska vara sugen på ett arbetspass.

Åh! Jag har en kladdkaka i ugnen som jag vill äta nuuu! Det vattnas i munnen bara jag tänker på den! =)

Mys!

Idag var vi ute på en lååångtur i skogen! Var ute i en timme och en kvart, så härligt! Mest blev det skritt, men även lite trav i snön. Hästarna håll ett lugnare tempo än vanligt, så det gick t.o.m. att jobba Ettan i traven.
Fällde även massa päls på henne. På benen är det kanske hälten av pälsen kvar nu, men på rygg och rumpa är det fortfarande en hel björnpäls kvar! Hon fäller så roligt i ansiktet. Hon fäller i bläsen, ovanför ögonen och runt/på öronen, men inget på ganacherna där hon har som mest päls! Med all päls där ser lill-Ettan ut som en rugguggla!



Ettans öron ser ut som ponnyöron med all päls!

På tisdag kommer frabror benny som skasko om bakhovarna. Då försvinner snösulorna även där.

Gick en inspektionsrunda inne på ridbanan idag. Där den är plogad är det ett ställe som torkat upp. resten är en sjö. Den delen som inte är plogad har ett täcke med 2 cm snö och därunder 10 cm väldigt blött blask. Det är mycket vatten som ska igenom för att banan ska vara redo för hästar igen!

Vi slog vad för nån vecka sen om när banan är ridbar igen. Jag gissade på påsk (och var tidigast av alla). Jag tor dock fortfarande att det är möjligt, men fullt realistiskt är det väl inte tyvärr...

Inställd tvätt!

Jag planerade juh i fredags att tvätta Ettan igår, enligt väderprognosen skulle det bli så varmt! Men när jag tittade igen på lördagen hade de ändrat sig, så tvätten får bli någon annan gång.
Det blev istället et skrittur till grannbyn och tillbaka. Jag orkade inte byta ut blindpluggen mot broddar, så det fick bli en tur ute på asfaltvägen. Ettan var nog nöjd, fast hon hade nog fått springa av sig lite energi också om hon fått välja!

Idag blir det skogstur med både Oden och Stolle är det tänkt. Mysigt!

Snart är det vår!

Åh! Det är snart vår! På riktigt!
Jag & Eva var ute på skrittur idag och skogsvägen vi red på på andra sidan byn var i princip snö- och isfri, och mjuk!
Iof. kommer vägarna vara lite väl mjuka fram till tjälen släpper, men jag tror verkligen att det kommer att gå fort nu!
Ettan fick i blindplugg idag efter vi ridit, så imorgon ska hon få gå ihop med Stoll! =) Ettan har haft broddar i hela vintern, hon halkar så lätt  att hålens i hennes förra framskor var mer ovala än runda, så när vi väl hade fått broddarna att sitta var det dumt att ta ut dem!

Imorgon ska det bli helt galet varmt både enligt smhi och yr, upp mot 10 grader!
Och vad ska jag göra för att njuta av värmen? Jag ska tvätta Ettan! Hon älskar det och kommer att bli så nöjd!
I somras blev hon nästan inte alls tvättad, för att behålla skyddet i pälsen när hon gick på bete.

Jag skulle egentligen varit i stan och druckit öl ikväll, men Emma som bytt jobb precis hade inte energi nog. Så jag hämtade mat på kinarestaurangen (kycklingspett i jordnörsås) som jag vräkt i mig, nu är det soffan och Let's Dance som gäller. Heja Claudia!

Tröttast i stan!

Fy tusan så trött jag är! Man skulle kunna tro att jag varit uppe hela natten, men det kanske är åldern som gör det?
Idag har jag fått min bil lagad! Weeeay! Det var tydligen ett bränslerelä som var problemet och inte bränslepumpen. Spännande va? =)

Imorgon är en rätt bra dag. Ska sluta tidigare från jobbet för att åka till stallet och rida medan det är ljust. Lill-Ettan har inte blivit riden sedan i lördags, så hon kommer bli lycklig! Efter det ska jag hem å duscha och sedan åka till stan för att dricka öl. Bra avslut på veckan!
Om jag tänker efter så var det faktiskt galet längesen jag drack öl, så det är på tiden!

Jag kan inte nog understryka hur glad jag är att det är plusgrader ute och att snön smälter! Vårens ankomst är det enda jag tänker på!
Nästa helg blir det sommartid och då kan man rida i ljuset även om man jobbar fulldag. Weeeay!


Nya skor!

Idag kom hovis och satte på nya framskor, utan snösulor! Nu får det vara nog med vintern!
Efter skoning fällde jag Ettan lite innan hon fick gå ut igen. Hoppas kunna komma ifrån tillräckligt tidigt på fredag för att kunna rida ut då.

Min skruttbil är på lagning efter att ha slutat fungera förra veckan. Så himla tråkigt att inte ha en bil som fungerar! Det går lixom inte att komma till stallet på annat sätt!

Frida, här kommer (äntligen) lite bilder på sadeln! Säg till om du vill ha nån mer bild från nån annan vinkel!








En tappsko TILL!!

Vad är det här? Idag har Ettan lyckats kasta av ytterligare en sko! Nu är hon utan skor fram och tyckte tydligen väldigt synd om sig själv när hon skulle gå in från hagen utan skor fram.

Det finns nog få hästar som är känsligare än Ettan. Allt som känns eller är obehgagligt 10-dubblar hon (minst!). Hon är ungefär som en man som blir förkyld helt enkelt!

Tur att hovis kommer imorgon till lill-Ettan!

Tappsko! =(

Det blev ingen promenad innan. Jag åkte till stallet istället. =)

Väl där upptäckte jag att Ettan hade en tappsko. Så typiskt! Eva & Jessica var ute å red innan så ettan lär ha sprungit av skon i hagen.
Hoppas nu verkligen att hovslagaren kan komma denna veckan! Det är tänkt att han ska komma om ca en vecka, men hennes hov vill helst inte vänta så länge, då hinner den bli uppfläkt!
Ettans hovar växer knappt alls, så han har problem i vanliga fall att fästa skorna. Uppfläkta hovar gör det juh inte bättre!

Ettan var iaf. på  bra humör idag och njöt av att bli ompysslad. Söta häst!

Skönt!

Har en såndär härlig, lagom träningsvärk i magen efter gårdagens ridpas! Även ljumskarna fick sitt igår. Underbart!
Idag får Ettan (och jag) en ledig dag, tror inte att det bara är jag som känner av gårdagens ridpass.

Ska försöka släpa mig ut på en promenad i solskenet efter lunch. Man blir juh så fantastiskt glad av solen!



Ettan efter tävling i Theleborg 2006, mycket stolt över sin rosett!

Fantastiska häst!

Åh! Det finns nog inget roligare än att rida Ariette!

Hängde som sagt med Eva idag när hon hade två lektioner i Kängshult. Jag hade alltså 1.5 timme på mig att få Ettan lösgjord!
Hon blev riktigt fin, skritten blev helt och hållet lösgjord och egentligen traven också. Där var det snarare mig det hängde på. Jag och vänstervarv har aldrig varit någon lysande kombination, även om det förra året började bli mycket bättre! 
Jobbade med att få upp formen på Ettan till "uppvisningsform" och vi kom en bra bit på vägen. Även om det mest blivit skogslufs under vintern så har Ettan ändå sådan kondition och styrka, det är snarare jag som är oriden och okoordinerad. Men smälter bara snön och jag kan börja rida på banan 2-3 dagar/vecka så kommer det snart att bli betydligt bättre!

Kan man vara kär i sin häst? =) 

Lugn kväll

Imorgon ska jag vara i stallet innan nio, så det blir en lugn kväll ikväll. Eva ska ha lektioner i Kängshult halv tio till elva och då hänger jag & Ariette med. Tänk vad bortskämda vi blivit av att åka till ridhus denna vintern! Fast å andra sidan, en vanlig vinter hade ridbanan redan varit användbar nu...
Eva vill juh till ridhus med Stoll för att hålla honom igång och eftersom jag hänger med henne som hjälp så får hon hänga med mig å Ettan!

Idag var lill-Stoll i ridhuset. Blir faktiskt mer och mer sugen på att rida honom. Satt på honom lite snabbt en gång i höstas, men nu i vår är tanken att börja rida honom lite mer så att han kan bli rastad även om Eva skulle vara bortrest.
Redan när han var föl sa jag att jag skulle börja rida honom när han är fem. Det är han juh nu, så nu är det dags. =) Det kan juh vara nyttigt för ridningen på Ariette att sitta på någon annan häst ibland.

Igår var jag i simhallen. Simma kan vara rätt skönt ibland och framförallt är det nyttigt! Tyvärr hade en jag gubbe på banan som simmade superlångsamt och dessutom på tvären, så det gick inte att simma om honom och knappt mötas, så efter 20 minuter gav jag upp. Ska nog dit söndag förmiddag istället. Det brukar vara en perfekt simdag, knappt inte en människa i simhallen!

Hoppas ni alla har en trevlig kväll! Hade varit roligt om alla som är innte och läser skriver vilka ni är. =)

Plogad ridbana!

Hade från början tänkt hålla mig hemma ikväll och ha en lugn myskväll med Sune, men jag hade för mycket myror i benen så jag for iväg till Ariette.
Hade bara tänkt fälla päls och gulla med henne, men Eva hade fått Mats att ploga ett spår på banan. Så det blev ett spår stort som en 20-metersvolt, fast fyrkantigt där jag och Eva red. Det gick inte så bra att trava, men skrittjobba gick fint!
Fina Ettan kändes så fin! Gjorde kvartsframdelsvändningar i "hörnen" av spåret och ställde henne inåt och utåt.

Det är juh helt makalöst egentligen! Att behöva ploga ett spår inne på banan för att kunna rida där! Det är juh ändå 10 mars!!!

2 maj hade jag tänkt vara med på en tävling i Lammhult, men det verkar på deras hemsida som att den ska vara 9:e istället, när jag är i Söderhamn på bröllop.
Däremot har Gemla en klubbtävling 24 april i Ingelstad. Vi håller tummarna för att Eva inte är upptagen den dagen så att vi kan åka dit. Det är juh nästan enda helgen nu på våren som inte är upptagen av Stolles tävlingar eller bröllop!



Jag tävlar!

Nu är jag med i en ny tävling, ni hittar den här


Myspromenad

Idag var jag å Ettan ute på promenad i skogen. Mysigt att ta en promenad med hästen bredvid sig istället för under som omväxling. Så kul att se allt hon reagerar på, och hur annrolunda hon reagerar när jag går bredvid (som hon kan gömma sig bakom).



Ettan ser ut som en rugguggla med all päls i ansiktet!

Fällde päls på henne samtidigt som hon åt hö efteråt. Hon tyckte det var så skönt så att hon hellre blev kliad än åt! Ariette är en väldigt glupsk häst så det säger inte lite! Extra skönt var det när jag tog ryktstenen framför, bakom och på öronen! =)

Förresten, min nya boxskylt har juh kommit! Fantastiskt fin!



Härliga söndag!

Vilken härlig dag det här har varit!
Började med att vakna för tidigt, somnade om och steg sedan upp vid halv tio. Åt frukost i soffan samtidigt som jag tittade på Vasaloppet. Traditioner måste följas! =)

Åt lunch och åkte sedan till stallet. Stannade vid ridhuset först för att hämta mina kvarglömda vantar sen i torsdags. De låg så fint där jag hade lämnat dem. =)
Sen vidare mot stallet för en tur ut ihop med Eva & Stoll.
Snön börjar bli lite komplicerad nu. Där det var plogat var det glashalt och där det inte var plogat var snön så hård med skare att det kändes som att hästarna kan skada sig. Som tur var fanns det traktorspår som var lagom att rida i!
Även veckan som kommer ska vi försöka ta oss till ridhuset. Härligt!

Nu har även Ettan börjat fälla "på riktigt", men bara på ben och huvud. Det tar sig! Inom en vecka borde hon ha börjat fälla även på rygg, sidor och rumpa. Hon är juh täckesklippt, så det är rätt mycket päls som ska fällas bort...

Efter stallet stannade jag hos mysiga Mari-Anne och Kennert för att ge pengar för boxskylten de beställde till mig i Göteborg. Blev kvar i två timmar och pratade strunt! =) Ni är mina favoriter!

Jag tävlar!

Nu är jag med i en ny tävling, där man kan vinna ett fint täcke!


För att komma till tävlingen, klicka HÄR

Trött!

Sitter och myser i soffan nu. Kom hem från jobbet för en timme sen och nu ska jag snart sova. Jag får skylla på åldern att jag går å lägger mig tidigt en lördag! ;o)
(Sune sover iof. redan, och han är bara 3 år!)

Ettan har haft vilodag igår och idag eftersom jag varit och jobbat. Imorgon ska vi dock ut på tur i skogen.

Var förbi My Horse innan idag. Hittade fina sandfärgade lindor, det fanns dock bara två stycken, så jag får vänta några veckor tills de nya kommer in.
De jag köpte var på utförsäljningspris och kostade 80:-. När de nya kommer in (exakt samma) kommer det vara fullpris och kosta 149:-. Så då passade jag på att köpa dem nu, blev juh lite billigare. Och är man smålänning så är man!

Hade egentligen tänkt mig marinblå lindor, men de här var för fina för att lämna kvar i affären. Ska ta en bild på dem när Ettan har dem på sig!

Vad hittar ni på i helgen?

I'm in love!

Åh! Jag har världens bästa häst! Jag är alldeles euroforisk efter dagens ridpass!

Vi kom iväg till ridhuset som det var planerat, först Stoll och sen Ettan. Idag var hon på sitt allra bästa arbetshumör. Hon var riktigt pigg, med energin riktad mot mig istället för allt runtomkring. Hon gjorde precis det jag bad henne om och ville hela tiden ha en ny uppgift. Vi gjorde mycket framdelsvändningar, halter och skänkelvikningar och hon gick som en klocka! Då ska man juh ändå komma ihåg att nu under vintern är en skogsmulle som inte vill gå i form i skogen. Hade det varit ett pass mitt under sommaren hade kanske kraven varit annorlunda, men känslan hade varit densamma!

Fantastiska Ariette! Det finns inget roligare än att rida när man får den superbra känslan!

Nu är jag alldeles supernöjd och kommer sova gott! Det gör nog Ariette också!

Vackrast!


Jag och Ettan på första ridturen efter att hon blivit min! Ettan är söt som vanligt ocj jag ser lite frånvarande ut! =)


Linslusen Ariette sträcker på sig allt vad hon kan! =)

Vår snart?

Utanför är det världens takdropp, trots minusgrader. Solen börjar värma rätt mycket nu! Yes!
Ettan ska juh skos någongång om ca 2 veckor. Min förhoppning hade juh varit att kunna skippa snösulorna då, men jag tror inte att jag har sådan tur där. Tyvärr!
Men om vi håller alla tummar och tår som vi har så kanske det har smält så mycket då att snösulor inte behövs. Hoppas hoppas hoppas!

Igår åkte jag från jobbet tidigare för att hinna ut i skogen innan det blev mörkt. Oftast har vi sällskap av Stoll eller Oden i skogen, så det är nyttigt att ta turer själva ibland. Speciellt med tanke på att Ettan emellanåt bara vill tävla när hon ligger bakom.
Fast hon blev lite stark även igår, på hemvägen. Gjorde rätt många övergångar mellan trav och skritt för att hon inte bara ska tänka framåt utan lyssna lite mer. Fick även till en superfin galoppfattning från skritt. Det är så lätt att göra ute i skogen när hon har så mycket energi! Framåt slutet av passet var hon riktigt fin i skritten. Flyttade lite fram och tillbaka på vägen och gjorde många halter och en del ryggningar.
Fina häst! =)

Imorgon hoppas vi komma till ridhuset i Kängshult. Håll tummarna även där! =)

Jag har på tal om nåt helt annat upptäckt att det smyger sig in stavfel lite här och var i inläggen. Anledningen är helt enkelt att jag skriver för fort och inte kontrolläser. Ska försöka bli lite bättre. Hoppas ni har överseende med mig!

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om ett träns HÄR



Håll tummarna för att jag vinner! Ettan vill ha ett nytt träns!


Shopping på Börjes

Idag stannade jag på Börjes för lite mer hästshopping. Märkte när jag var på Hööks att vissa saker ska man köpa på Börjes istället. Man kan juh tycka att en kedja som finns runt om i landet borde hålla lägre priser, men tydligen inte.
Bara på glanssprayet Foxfire skiljer det ca 50:- för en flaska. Det är juh ändå ganska stor skillnad!

Förrutom glansspray köpte jag frambensskydd. Håll tummarna nu för att dessa ska passa. Det är skydd för frambenen i stl. M, så de borde passa. Men juh mer jag tittar på dem, destå större ser de ut! Haha!
Köpte även en spann med en uppsättning borstar, så att hästarna i stallet kan ha sina egna borstar.
Ett par sporrar fick även följa med hem, gummiklädda så de inte sliter på stövlarna.

Det var nog allt. Och så en låda med saltstenar.

Hittade inga blå lindor på Börjes heller. Så dumt! Fast jag har sett att det finns på My Horse, får svänga förbi där och köpa det. Sen har jag nog införskaffat det jag hade tänkt skaffa nu. Härligt!

RSS 2.0