Ett helt halvår!

Idag har jag varit hästägare i ett halvår! Tänk så fort tiden har gått!

Vi "firade" det med att ge oss ut på en låång skogsrunda idag. Vi red i 1 timme & 40 minuter, med mycket trav & galopp. Red en väg jag inte varit på tidigare. Eva hade varit där en gång för länge sen. Där fanns rätt branta backar som vi galoperade upp för. Så häftigt att känna hur hästen får arbeta med hela kroppen för att ta sig upp!

Imorgon blir det dressyr på banan och på söndag ska Ettan lånas ut till en hästlös som ville träna för Eva. Spännande!

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om ett par ridbyxor hos mlidahlgren


Ny bil!

I tisdags åkte jag till Västerås för att hämta min nya bil! Bild kommer snart!

I måndags red Eva Ettan åt mig, så roligt att se! Hon passade på att göra svåra saker med ettan, som byten, öppna och sluta i trav och sluta i galopp. Ettan tyckte det var superjobbigt med sluta i galopp, så hon galopperade med frambenen och travade med bakbenen. Typ. Men ändå väldigt positiv och samarbetsvillig. Det var juh bara lite svårt för henne! 

Nu ska vi alldeles snart ut på en tur. Det blåser som tusan men verkar iaf. inte regna. Hoppas inte hästarna ser spöken överallt p.g.a. vädret!

Bommar

I fredags hade Eva lagt ut bommar på banan som jag använde mig av när jag kom till stallet på kvällen. Ettan tycker det är så roligt med bommar, vilket framförallt märktes på att det bara fanns gas i henne, ingen broms.

Tog då en paus från bommarna och red massa övergångar mellan trav och skritt. Travade en kvarts volt, saktade av till skritt, skrittade 5-6 steg, trav igen o.s.v. Emellanåt blev det en halt istället för skritt. Gjorde sedan samma sak i galopp. Funkade riktigt bra! Hon lyssnade fint och kom ihop i kroppen. Skönt!

Idag ska vi ut på konditionstur i skogen, hoppas det slutar regna innan kvällen! 


Nya luvor!

Det blev juh lite shopping på Börjes i måndags. Var på jakt efter flughuvor till Ettan & Stoll, och det fick jag tag på. 40:-/st, helt okej pris! =)

Kom även därifrån med ett par ridbyxor och ett shabrak. Man ska inte släppa in mig i hästaffärer, för jag kommer ut med massa saker!
Köpte ett par svarta byxor, har inte haft det sen jag började rida. Kom på att det kan va fint med färgstarka och förgglada tröjor till som inte passar till mina grönrutiga byxor.
Shabraket var vitt med en röd och svart kant runt. Fint!

Har juh bestämt att jag ska ha röda ridbyxor, men det är inte så lätt att hitta! I väntan på dem får jag nöja mig med svarta.

Igår var vi ute på konditionspass på andra sidan vattnet. Det blev mycket trav och en del galopp. Hästarna var alldeles svettiga efter och fick en välbehövlig dusch. Ettan blev alldeles till sig i stallet när hon hörde Stolle duschas efteråt och började leva rövare! När det var hennes tur stod hon blixstilla och ville inte gå in efter hon var färdigduschad. Söta häst! Hon älskar att bli duschad!

Jag ska förresten sälja mig bil. Nån som är intresserad? =)


Stoll har fått på sig sin luva.



Ettan likaså. Synd att jag inte tänkte på att ha nya tränset på, så kunde jag visat det också!



Min bil som är till salu. Intresserade?

Tänk om man hade tid...

Varför känns det alltid som att mitt dygn har färre timmar än alla andras?
Det känns jämt som att jag inte hinner med det jag vill! Hinner knappt med det jag måste!
Stackars Ettan får juh alldeles för lite uppmärksamhet mot vad hon förtjänar!

Igår var jag iaf. och red på kvällen. Grannbarnen hade fått en studsmatta, och det gillades inte speciellt mycket av Ettan.
Jag hade tänkt mig ett pass på banan, ganska kort men med exakhet och precision. Ettan visade dockl klart och tydligt efter jag suttit upp att hon ville ut i skogen, så det fick bli en tur där till att börja med. Efter lite skritt och trav i skogen fortsatte vi på banan. 
Hon har varit lite dålig på att ta mina halvhalter, så jag testade en ny teknik och drev fram henne istället för att bara hålla tillbaka. Hon tog framåtdrivningarna jättebra, både i trav och galopp. Efter att ha gjort det några gånger blev det mycket lättare att ta tillbaka henne och påverka tempot.

Det är nog så att den lilla damen tycker det är lite jobbigt, och väljer att ta skänlarna som framåtdrivande. Knashäst!

I lördags hade jag en hemsk dag! Åkte till Kallinge för att ta hand om en grupp som skulle köra gokart, men när jag kom fram var halva banan under vatten. (Det är en inomhusbana). Fick ställa in kunderna som skulle komma den dagen och istället tömma översvämmad gokarthall på vatten. 6 timmar tog det, och efteråt hade jag en jätteblåsa i handen, ont i knän och rygg och kände mig som en 80-åring.

Idag ska jag förbi Börje's och köpa en flugluva till Ettan & Stoll.
När jag rider får Ettan manen och pannluggen mot öronen och hon viftar med huvudet för att få bort den, antagligen tror hon det är hemska flugor som attackerar hennes små öron.
Igår flätade jag pannluggen och manen närmast öronen, och då var hon nöjd! =)


Fina häst!

Nu har vi kommit igång igen efter vilan som vaccinationen innebar.
Det är juh så galet varmt, så det har hittils bara varit lätta ridpass.

I fredags började vi med en skittur, igår blev det en tur genom byn med skritt och trav och idag blev det en liten tur ut följt av arbete på gräset.
Det var juh 1.5 vecka sedan Ettan jobbades lösgjörande sist, och det märktes. Hon travade fint i en låg form, men saker som framdelsvändingar kändes i kroppen och var lite mer besvärligt. Tyckte ändå jag fick en bra känsla innan jag var klar. Härligt!

Köpte juh ett nytt träns förresten till Ettan förra veckan, ett helt vanligt svart med aachen-nosgrimma från Jacson. Efter tre ridpass kan man juh inte säga mycket om det, men det är fint iaf! Har ingen koll på kvaliteten i deras träns, hoppas det håller sig fint! Och om det inte gör det köpte jag det på halva priset, 400:-. =)

Nu vill jag ha en ordentlig regnskur så banan blir vattnad och användbar igen! Vi behöver inramningen den ger och framförallt underlaget, så vi kan ta ett pass där det ställs lite krav på Ettan och hon får tänka lite istället för att bara jogga runt.
Hon gillar juh ridpass där hon får tänka mycket!



Vi förra sommaren.

Jag är med och tävlar!

Jag tävlar om ett Tattinishabrak med matchande luva från Showjumper



Wish me good luck! =)


Städning i sadelkammaren

Igår var det dags att städa sadelkammaren. Eva, Mats & Jessica hade tömt stallet och tvättat där så nu var det sadelkammaren kvar.
Där låt täcken inknölade överallt, handdukar låg precis överallt och det var allmänt skitigt och smutsigt.
Allt tömdes, bänkar, tvättmaskin, garderob och lister torkades, golv dammsögs och skurades.

De flesta vintertäckena fick flytta till garderoben i foderkammaren, likaså saker som inte används men som kan va bra att ha.

Sadelkammaren blev tiktigt fin efter några timmars slit! Nu ska vi se till att hålla den så! =)
Så länge man inte har täcken på hästarna blir det nog inte så svårt, det blir värre framåt hösten!

Fortsatte städa idag på jobbet. Organiserade arkivrummet och plötsligt blev det ett helt dansgolv därinne! Annars brukar det kännas lika trångt som en flygplanstoalett.

Vaccination

Nu har det blivit sådär dåligt med uppdatreringar igen. Har jobbat som en tok i veckan. Nör jag inte jobbar har jag varit i stallet eller sovit. Det är allt jag hunnit med!

I torsdags blev hästarna vaccinerade. Passade på att ta ett jobbpass på gräset innan, och trots att det var supervarmt skötte sig Ettan fint. Det märktes så väl att hon var på arbetshumör, då kämpar hon på oavsett väder! Vi gjorde lite fram- och bakdelsvändningar, galopp från skritt, enkla byten och från galopp in i halt.

Med tanke på vaccinationen har hon vilat sedan torsdags. Tänkte ta en liten lätt tur ut antagligen på tisdag, så hon får börja komma igång så smått igen.

Nu vill jag ha regn så banan blir vattnad!

RSS 2.0