Hemska gubbe!

Vi stötte på en sådan hemsk gubbe idag när vi var ute och red!
Det blev ytterligare ett förbränningspass och vi bestämde oss för att dra oss mot grannbyn, vilket  innebär att man får gå lite på asfaltsvägen.
Det kommer en bil bakifrån, som vi viftar på för att han ska sänka farten. Vi litar inte riktigt helt på Stoll när det gäller bilar. Speciellt inte när de kommer bakifrån och nu när han verkar se spöken överallt, därför har jag Ettan mitt i vägen så att bilarna måste sakta ner.
Iaf, den första bilen saktar ner och kryper så fint förbi oss. Skönt!
Strax efter kommer en ny bil och vi viftar på honom och jag håller mig mitt i vägen. Gubben saktar ner, stannar och hoppar ur bilen. Kommer inte ihåg exakt vad han sa, men något i stil med "äger ni hela vägen eller?" och tycker att vi borde hålla till kanten. Innan vi hinner säga något har han hoppat in i sin bil och kör iväg.
Hemska gubbe!

Det är så märkligt att folk på landet kan ha så dålig kännedom om djur och inte tänker ett steg längre. Hade vi inte viftat på honom hade han säkert kört förbi i full fart och om hästarna hade blivit rädda hade han tyckt att vi hade dålig koll på dem.

Det är juh inte ens svårt att sakta ner farten och hålla till sidan nät man möter eller kör om en häst. Ändå verkar många strunta i det.

Ridturen efter den hemska gubben var iaf. härlig, vi red på en väg där vi kunde galoppera massor! Stoll var helt slut när vi kom hem och Ettan såg nöjd ut. Hon hann precis börja svettas på halsen innan vi var klara.

Nästa ridpass får bli på banan. Då ska vi förtsätta träna på förvänd galopp, övergångar från galopp till skritt och kanske några programdelar.

Nu ska jag alldeles snart hämta upp syster & Petter på stationen för att åka vidare till Hjortsberga. Där ska det bröllopsplaneras!


Kommentarer
Postat av: fridan

åh okej! :)



suck på såna gubbar o människor!! vi brukar med vifta för att de ska sakta ner. för någon vecka sen så viftade vi på en gubbe o han bara viftade nonchalant tillbaks o körde förbi uhr fort som helst. idiot!

2010-05-13 @ 21:59:56
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Mari-Anne

Gubbj..... Dumma gubbe! Samma sak händer hela hela tiden!! Vi var ute och körde par med unghästar för många år sedan och försökte få en bilist, som kom bakifrån, att förstå att han skulle sakta ner. Istället började han signalera!!!! Han körde om i en backe och Kenne blev galen och slog till med långpisken i biltaket!!! Det tog och bilisten bromsade ner! Han vågade inte köra om förrän vi gav klartecken! Kändes braaaa!

2010-05-15 @ 21:44:36
Postat av: fridan

hihi kalle tackar :D:D har ettan redan hunnit fylla 18? hon fyller väl också i år:)

2010-05-16 @ 10:15:27
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: fridan

gillar hon banan`? var en häst på ark som älskade banan med :) kalle gillar bara moröter och äpplen. han är ganska kräsen :P

2010-05-16 @ 18:18:35
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: fridan

hehe okej. kalle är bara rädd för alla saker jag försöker bjuda på. speciellt hästgodis, tydligen liiiivsfarligt!



kul att banan var populärast, hade mer gissat på morot!

2010-05-16 @ 23:28:32
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Matilda

Fin bild =)

2010-05-17 @ 15:58:06
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Fredrika Källström

Fin bild! :)

2010-05-19 @ 23:52:50
URL: http://fkallstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0